Valrhona Grands Crus de TerriorValrhona is al lang niet meer weg te denken uit de betere keuken, chocolaterie en het patisserie-atelier. De Valrhonachocolade’s kenmerken zich door hun herkomst en finesse in smaken, tonen en diepgang. Op deze pagina vindt u een overzicht van de Grand Crus du Terroir.

De plantage’s leveren rechtstreeks aan Valrhona waardoor ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen aandacht krijgt. Daarnaast is het een waarborg voor de kwaliteit en heeft men controle op de wijze waarop de cacaobonen worden verbouwd. De Grand Crus de Terroir - proef de invloeden van Rood Fruit in Manjari 64% van Madagascar, de warme tonen van Araguani 72% van Venezuela - zijn stuk voor stuk uitgesproken smaken met de bekende frisse Valrhona invloed.

Voor deze Grand Crus wordt over het algemeen gebruik gemaakt van Criollo en Trinitario cacaobonen.


ARAGUANI 72% • VENEZUELA VAL004656 - Zak 3 kg fèves

Om Araguani te maken heeft Valrhona gekozen voor een combinatie van de bonen Criollos en Trinitarios. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit twee verschillende streken in het zeer beroemde productiegebied in het noordwesten van Venezuela.
De grondsoort van de plantage op de uitlopers van het Andes gebergte en de plantage aan de Caraïbische kust, waar de zeewind waait, zorgen voor een spannend contrast. Tonen van rozijnen, kastanje en zoethout geven Araguani een uitzonderlijke lange nasmaak.
ALPACO 66% • ECUADOR VAL005572 - Zak 3 kg fèves

In de gouden driehoek van Ecuador, gevormd door de dorpen Vince, Quevedo en Babaoio liggen enkele zeer oude plantages verstopt. Hier wordt de traditionele cacao ‘Nacional’ verbouwd, beter bekend onder de naam Arriba cacao. Uit deze soort wordt Alpaco gemaakt.

Een chocoladedsoort waarin kracht verbonden is met subtiliteit. Delicate bloemaroma’s: jasmijn en oranje- bloesem versmolten met sterke chocoladeachtige noten, die Alpaco een rustige kracht geven.
MANJARI 66% • MADAGASKAR
VAL004655 - Zak 3 kg fèves
VAL000117 - Blok 3 x 1 kg


Manjari is gemaakt van de Trinitarios cacaoboon die in het noorden van Madagaskar verbouwd wordt. De rijke grond laat de zurige tonen van rode vruchten en gedroogde vruchten tot ontwikkeling komen.


TAÏNORI 64% • DOMINICAANSE REPUBLIEK
VAL005571 - Zak 3 kg fèves


Taïnori wordt gemaakt van de cacaoboon Trinitatios, deze is afkomstig van zeer oude plantages. Deze Grand Cru ontsluiert aroma´s van gele vruchten, via frisse citrusvruchten tot de smaak van gedroogde vruchten - op een ondergrond van warm brood en cacao.MACAÉ PUR BRESIL 62% puur • BRAZILIË
VAL006221 - Zak 3 kg fèves


In het oosten van Brazilie ligt een van de rijkste ecosystemen ter wereld. Het bos Mata Atlantica - door de Unesco geclassificeerd als Biosfeer reservaat - strekt zich uit langs de oostkust. Op deze rijke gronden, die profiteren van het vochtige klimaat van het kustgebied, hebben Braziliaanse boeren Forastero cacaobonen aangeplant. Deze komen voort uit een langdurige selectie van voorouderlijke soorten. Valrhona heeft met deze cacao, het product van een lange fermentatie en een zacht droogproces gekozen om deze Grand Cru de Terroir tot stand te brengen. Macaé onderscheidt zich door een uitzonderlijke fondante textuur met een frisse, fijne smaak van gedroogde gele vruchten, betoverende hout-peper en geroosterde aroma's. Macaé onthult een eindtoon getint met bitterheid en de tonen van zwarte thee.

NYANGBO 68% • GHANA
VAL006085 - Zak 3 kg fèves


Tussen de stranden van de golf van Guinee en het Voltameer, winnen de boeren uit deze onophoudelijk door tropische regens overspoelde bodems een van de beste cacao’s van Afrika.

Het karakter van Nyangbo, met een rustige zuurgraad, als spiegel van dit terroir, laat zijn volle, warme, chocoladeachtige tonen uitbreken, waarna een tweede ervaring van lichte en pittige specerijen vrijkomt. Het Nyangbo-karakter wordt versterkt door een verfijnde bitterheid.


TANARIVA LACTÉE 33% melk • MADAGASKAR
VAL004659 - Zak 3 kg fèves
VAL003692 - Blok 3 x 1 kg


De cacaoproducenten van Madagaskar blinken uit in de kunst van het gisten van bonen. Dit geeft de cacao van Tanariva zijn opmerkelijke karakter.
Tanariva wordt samengesteld uit een strenge selectie van kleine producenten waardoor de smaak evenwichtig blijft. Melk en caramel bepalen de friszure basissmaak.
valrhona_kalingo KALINGO 65% • GRANADA
VAL009789 - Zak 3 kg.

Het vulkanische eiland Granada, staat bekend als het Specerijeneiland: de geschiedenis van cacao en specerijen zijn hier nauw met elkaar verbonden. Vandaag de dag wordt de cacao geteeld door kleine boeren op percelen van één of twee hectare. De naam van deze Grand Cru is geïnspireerd op de naam van één van de indiaanse volkeren die op Granada wonen: de Kalinago. Van oorsprong werd de cacao met de voeten vertrapt in grote koperen pannen, tijdens een traditionele dans.
De natuurlijke blootstelling van het eiland aan de wind wordt benadrukt door de intens frisse en fijne aroma’s van Kalingo 65%. De noot van chocolade wordt op subtiele wijze versterkt door een vleugje pepermunt.
valrhona_otucan
OTUCAN 69% • VENEZUELA
VAL009556 - Zak 3 kg.


Meer dan 20 jaar werkt Valrhona nauw samen met de cacaoproducenten van Venezuela. Dit land, dat al eeuwen bekend staat als de bakermat van de cacao,
heeft gronden met een zeer rijke ecologische en
biologische diversiteit. In de westelijke regio van
Venezuela werden de cacaobonen van OTUCAN ontdekt: een emblematische cacao, geteeld in een beschermd en afgelegen gebied tussen de bergen van de Andes en de Caraïbische Zee, verborgen in een tropisch en vochtig bos.
Otucan 69% heeft een zachte, blijvend bittere smaak met de minerale frisheid van groene banaan, hazelnoot en noten. Het lichtzoete karakter benadrukt de tonen van geurende bloemen.