Valrhona Mariage de Grand CrusHet smakenpalet van Valrhona bevat de collectie: ‘Combinatie van Grand Crus’; chocolades van een orginele samenstelling, met een complexe en zeer uitgesproken smaak. In de Cacaotheek componeren de Valrhona-mengers op geniale wijze - zoals de beroemde ‘neuzen’ een parfum creëren - orginele harmonieën voor grootse chocolades met een niet te evenaren smaak. Het geheim van hun smaak? De vermenging van fijne cacao’s, verschillende soorten en herkomst. Deze cacao’s vullen elkaar aan in hun aromatische mogelijkheden. Een uiterst nauwkeurig procédé van meerdere dagen brengt de typische kenmerken van de smaak van elke combinatie tezamen.


ABINAO 85% • AFRIKA
VAL005614 - Zak 3 kg fèves


Chocolade uit Midden Afrika, gemaakt van Forestero Cacaobonen. De cacaobonen zijn afkomstig van kleine familie-plantages.

Zoals alle combinatie van de Grand Crus, is Abinao het resultaat van een subtiele dosering van verschillende invloeden. Het meest kenmerkend zijn een hoog cacaogehalte en een melange van Afrikaanse bonen met een nadrukkelijk bitter en tanninerijk karakter.
GUANAJA puur 70%
VAL004653 - Zak 3 kg fèves
VAL000106 - Blok 3 kg


Guanaja toont een ongekende samenstelling van cacaosoorten: met het subtiele van Criollo’ s, en de krachtige aroma’s van Trinitario’s en Forastero- bonen. Deze combinatie van Grand Crus, met zijn geheime recept en hoge cacaogehalte, heeft een verrassend fris-bittere smaak waarin een hele reeks aan aroma’s en warme tonen vrij komen.


CARAÏBE puur 66%
VAL004654 - Zak 3 kg fèves
VAL000107 - Blok 3 x 1 kg


Op de eilanden en langs de kusten van de Caraïbische zee worden al generaties lang Trinitariobonen verbouwd. ‘Chocoladebodems’ noemt men de rijke leemgronden op Trinidad.
Het samenvoegen van deze cacao’s, afkomstig van kleine plantages, geeft Caraïbe 66% een uitzonderlijke geur, die in de nasmaak milde aroma’s van noten en citrus vrij laat komen.
EXTRA BITTER puur 61%
VAL004657 - Zak 3 kg fèves
VAL000100 - Blok 1 kg


Extra Bitter 61% is het resultaat van een evenwichtige menging van Criollo- en Forasterobonen. Deze Grands Cru heeft een intense chocoladesmaak, met op de achtergrond bittere tonen. Een sterk karakter.


CARAQUE puur 56%
VAL000102 - Zak 3 kg fèves


Caraque is de Combinatie van Grand Crus samengesteld uit Criollo en Forestero bonen en geeft mooie gebalanceerde zure en bittere smaakervaringen. De smaak van caraque biedt associaties met gebrande noten opgevolgd door een sterke cacaosmaak.JIVARA LACTÉE melk 40%
VAL004658 - Zak 3 kg fèves
VAL000189 - Blok 3 kg


Op plantages waar Forastero cacao verbouwd wordt, selecteerd Valrona zorgvuldig de meest aromatische en krachtige bonen. Deze bonen geven, als ze zijn samengevoegd, Jivara Lactee. Deze Combinatie van Grand Crus verleidt u met zijn nadrukkelijke cacaosmaak, zijn romige smaak die naar het eind toe vanille en malt-tonen onthullen.
ORIZABA LACTÉE melk 39%
VAL006640 - Zak 3 kg fèves


Deze blend van Zuid-Amerikaanse cacaobonen verkregen Combinatie van Grand Crus onthult een verassend karakter. Orizaba Lactee biedt, net als de melk uit het hooggebergte een uitzonderlijk verfijnde en smeuïge smaaksensatie met lange frisse, diepe en intense melktonen.

BITTER LACTÉE melk 39%
VAL006591 - Blok 3 kg


Bitter Lactee verrast door de genuanceerde aroma’s die een perfect smaakevenwicht bieden, een subtiele biscuit- achtige karamelsensatie met een uiterst romig karakter. Deze smaaksensaties vervagen langzaam om plaats te maken voor een intense cacaosmaak die onderstreept wordt door een delicate bitterheid met lichte notenaroma’s.
GUANAJA LACTEE melk 41%
VAL0087547 - Zak 3 kg fèves


Een melange van bonen uit Zuid-Amerika geeft deze Combinatie van Grand Crus een krachtige chocolade-smaak, verzacht en omhuld door de lange niet te zoete melk invloeden.