Kleurstoffen

Sweet-Creations-Oisterwijk

Kleurstoffen zijn in veel gevallen niet meer weg te denken bij het creëren van een smaakvolle uitstraling van desserts, gebak, macarons en chocoladewerk. Mareco Sweetcreations BV biedt een ruim assortiment aan van verschillende kleurstoffen.

Assortiment
Het assortiment binnen de kleurstoffen bestaat uit:
  Alcoholbasis kleurstoffen vloeibaar
  Waterbasis kleurstoffen vloeibaar
  Vet oplosbare kleurstoffen poeder
  Water oplosbare kleurstoffen poeder
  Suiker kleurstoffen poeder
  Metallic kleurstoffen poeder
  Metallic spray’s
  Velours spray’s
  Kleurstoffenpasta

Waarom kleurstoffen?
Kleurstoffen worden vaak gebruikt om je dessert, gebak, macaron en/- of chocoladewerk een extra touch te geven. De kleurstoffen zijn niet schadelijk voor de gezondheid, ze zijn gemaakt van uitsluitend eetbare ingrediënten. Je kunt alle kleuren in diverse tinten gebruiken. Om te voorkomen dat je geen kleurstof op je handen krijgt, draag dan voor de zekerheid handschoenen.

Kleurstoffenspray en kleurstoffenpoeder
Zoals je ziet zijn er verschillende soorten kleurstoffen, die elk hun eigen toepassing hebben om de creaties te decoreren. De kleurstoffenspray is zeer geschikt om achteraf een creatie kleur te geven. De kleurstoffenpoeder is bedoeld om de basis van de creatie op kleur te brengen.

Kleurstoffenpasta
De kleurstoffenpasta is net als de kleurstoffenpoeder bedoeld om de basis van de creatie op kleur te brengen. De kleurstoffenpasta is zowel vocht als vet oplosbaar. Het verschil tussen de kleurstoffenpasta en kleurstoffenpoeder is dat de kleurstoffenpasta gemakkelijker oplost.