Valrhona

Sweet-Creations-Valrhona

Historie
Valrhona is een Franse chocolade fabrikant, gevestigd in het hart van de Rhône vallei, die al sinds 1922 uitzonderlijke chocolade produceert, om van elke proeverij een unieke beleving te maken.

Assortiment
Het assortiment binnen Valrhona bestaat uit:
  Chocolade
  Praliné
  Bonbons
  Retail verpakking
  Signature (decoratie)

Valrhona chocolade
De Valrhona chocolade komt voort uit het ambachtelijke werk dat een combinatie is van kennis en innovatie. De mensen bij Valrhona beheersen de volledige kennis van het produceren van chocolade. De kennis begint bij de plantage waar de cacaoboon geoogst wordt en doorloopt het proces tot uiteindelijk de perfecte chocolade waarin de origine van de boon een belangrijke rol speelt. Dit zorgt voor de kwaliteit van de chocolade. Belangrijk daarbij is om te weten dat Valrhona altijd rechtstreeks zaken doet met de cacaoboeren of coöperaties. Valrhona investeert direct en indirect in de plaatselijke bevolking. Zij zijn uiteindelijk de bron waar het allemaal mee begint.

Valrhona praliné
In de afgelopen 90 jaar is de basis en de manier van produceren onveranderd gebleven. Natuurlijk is in de afgelopen 90 jaar het assortiment uitgebreid door gebruik te maken van de kracht en innovatie die binnen Valrhona leeft.
De twee specifieke productieprocessen maken het mogelijk om een grote diversiteit aan smaken te ontwikkelen.

Gekarameliseerde tonen
Hierbij wordt eerst karamel gekookt in een koperen pan. Wanneer de suiker gekarameliseerd is worden de geroosterde noten toegevoegd. Dit proces is de afgelopen 90 jaren onveranderd gebleven en zorgt voor intense gekarameliseerde praliné.

Nootachtige tonen
Aan het begin van het kookproces worden de rauwe noten en de suiker samen gevoegd en in de pan gekookt. Dit proces heet bij Valrhona ‘chouchou’ en het versterkt de natuurlijke smaak van de noten.

De origine van de noten is belangrijk voor Valrhona. Dat speelt een belangrijke rol voor zowel de praline’s als de chocolades. De keus binnen de noten is gevallen op de Romeinse hazelnoten uit het hart van Italië, bekend om de verfijnde smaak. De amandelen komen uit Valencia, de beste regio voor het telen van amandelen.

Valrhona bonbons
De bonbons en de decoratie van Valrhona worden met de hand gemaakt door 70 vakkundige, om er een uniek kunstwerk van te maken. Dit gaat gepaard met innoveren. Het resultaat is een eigentijds assortiment met persoonlijke smaken. Er is voldoende keus voor elke klant. Een assortiment waarin smaak en excellentie op de voorgrond staan.

Retailverpakking
Naast de grootverpakkingen die Valrhona produceert is er ook een lijn geïntroduceerd met klein verpakte producten. Dit assortiment is een afspiegeling van de perfecte chocolade waarin de origine van de boon een belangrijke rol speelt. Het retail-assortiment zijn in diverse afmetingen verpakt. De verpakking heeft een herkenbare signature wat exclusiviteit uitstraalt. De gewenste verpakking kan ook gepersonaliseerd worden.

Signature
Sinds 2015 heeft Valrhona een nieuwe divisie: ‘Valrhona Signature’. Het uitgangspunt is om kant en klare en gepersonaliseerde decoraties te leveren, gemaakt met mooie chocolades van Valrhona zoals: Guanaja 70% puur, Jivara 40% melk, Opalys 33% wit en Dulcey 32% blond.