The vanilla of chefs

Norohy

Norohy is ontstaan in 2019 toen Pastry chefs van Valrhona in contact zijn gekomen met een vanille producent in Madagaskar. Een zinvolle samenwerking werd gevormd met het doel om de mooiste kwaliteit vanille te leveren maar wel op een duurzame en eerlijke manier.

"Noro" en "Rohy" betekenen respectievelijk "licht" en "band" in het Malagasi. De naam vat perfect de wens samen om een band te smeden tussen producenten en chefs zodat dit fascinerende ingrediënt de aandacht krijgt die het verdient. Norohy ondersteunt de vanille producent ter plaatste om de beste kwaliteit van de vanillebonen te garanderen en productie echt traceerbaar te maken. Partnerships zijn er met plantages in Noord – Oost Madagaskar, het gehele proces van planten tot aan verpakken gebeurt ter plekke bij de plantages in Madagaskar.

Aromatische vanille

Aromatische vanille

Naast de Bourbon vanille uit Madagaskar biedt Norohy de aromatische vanille uit Tahiti aan. Deze vanille groeit op het eiland Tahaa en wordt verder verwerkt op het eiland Raiatae. Gekozen is voor een korte toeleverings keten om traceerbaarheid te kunnen waarborgen.

Voor elk doeleinde een product

Voor elk doeleinde een product

In de afgelopen periode heeft Norohy een assortiment samengesteld met producten dat voor verschillende doeleinden door professionals gebruikt kunnen worden. Naast de vanillebonen zelf bestaat dit assortiment uit vanilleboon pasta’s, een vanillepoeder en een extract. Naast het aanbieden van kwalitatief mooie producten is de missie van Norohy om ondersteuning te bieden waar nodig. Hiervoor worden nieuwe creatieve recepturen ontwikkeld die worden gedeeld met professionals.